preskoči na sadržaj

Osnovna škola Stubičke Toplice

 > Naslovnica
Vijesti

SVJETSKI DAN JABUKA

Autor: Brigitte Gmaz, 21. 10. 2020. 15:44

                                                                         

    Jabuka

Jedna je jabuka visjela na drvetu.

Bila je debela i rumena.

Jabuka je pokušala pasti,

ljuljala se i plesala je na vjetru.

Ta jabuka je prekrasna.

                                                         

   Ema Nikolla,4.b

   

 [više]

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Autor: Brigitte Gmaz, 20. 10. 2020. 14:22

U mjesecu listopadu tradicionalno obilježavamo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. U prostoru škole  uredili smo prigodni jesenski kutić.  Uz plodove zemlje užeg zavičaja, nalaze se i predmeti te žitarice potrebne za izradu kruha.  Učiteljice razredne nastave s učenicima su uz prigodne tekstove  i teme vezane za hranu s učenici razgovarali o nastajanju kruha (od zrna do kruha), o blagovanju kruha i običajima vezanim za kruh. Vjeroučitelj je na satovima vjeronauka učenicima govorio o kruhu kao izrazu životne i duhovne snage. Osmislili smo i virtualnu izložbu kruha. Učenici sa svojim obiteljima pripremaju kruh ili neki pekarski proizvod. Pristigle fotografije uradaka objaviti ćemo u virtualnoj izložbu na web stranicama škole.

 

 [više]

Obilježili smo Dan kravate

Autor: Goran Jenić, 20. 10. 2020. 13:38

18. listopada se u Hrvatskoj, ali i u svijetu, obilježava kao Dan kravate.

Kravata je odjevni predmet koji se smatra izvornim hrvatskim proizvodom, a raširila se Europom u 17. stoljeću sudjelovanjem hrvatskih vojnika u Tridesetogodišnjem ratu (1618.-1648.).

Kravate mame naše poglede svojim skladom boja i oblika, različitim dizajnom, neiscrpnim likovnim kombinacijama. Dan kravate poziva na univerzalnost, zajedništvo i povezivanje, stoga su učenici od 1. do 4. razreda zajedno, dio po dio,  oslikali veliku kravatu i izložili je u holu škole 19. listopada 2020. Na taj su način pokazali da bez obzira što se ne mogu zajedno družiti pod odmorom mogu i dalje zajedno stvarati te na taj način ostati povezani.

 [više]

Rezultati županijskih natjecanja

Autor: Blanka Doko, 19. 10. 2020. 18:22

Tijekom rujna i listopada Agencija za odgoj i obrazovanje pozvala je učenike i mentore na dragovoljni nastavak natjecanja koja su u prošloj školskoj godini odgođena. Rado smo se odazvali pa čak i učenica koja sada pohađa srednju školu. Na županijskoj razini postignuti su sljedeći rezultati: L. V. iz 7. a s mentoricom Rominom Gorički Mihaljinec 12. iz Hrvatskog jezika te s  mentoricom Marijanom Pavlović 5. iz Geografije. Na Geografiji je također visoko plasirana učenica N. G. iz 7. b na 4. mjestu. Učenica E. H. iz 8. a s mentoricom Majom Potočki (prošle godine Andrijanom Fekonja) plasirala se na 7. mjesto u Kemiji.

Sve ih pohvaljujemo na izvrsnom uspjehu koji su postigli u specifičnim uvjetima te časno predstavili ime naše škole u KZŽ.

 [više]

Individualne konzultacije za roditelje

Autor: Goran Jenić, 19. 10. 2020. 11:00

Zbog epidemioloških mjera u školi nije moguće održavati klasične informacije. Razrednice daju informacije o odgojno-obrazovnom uspjehu učenika telefonski ili putem maila te održavaju 2 puta u polugodištu online roditeljski sastanak ili prema potrebi. Roditelj može kontaktirati predmetnog učitelja putem maila te dogovoriti individualni susret. 

 [više]

Igra, zajedništvo, sigurnost, ljubav, toplina i veselje u Dječjem tjednu

Autor: Blanka Doko, 16. 10. 2020. 12:59

Razredna nastava svake godine u Dječjem tjednu nastoji organizirati što ljepše aktivnosti za učenike pod sloganom „Ljubav djeci prije svega“. Ove godine u razdoblju od 5. do 9. listopada na školskom su se igralištu orili veseli dječji glasovi tijekom omiljenih razrednih igara. Iz učionica se povremeno čula glazba. Ipak, ono što nas je sve razgalilo i podsjetilo na dječja prava jest zajedničko likovno stvaralaštvo. Svaki je razred prema svojim osobinama jednim uratkom predstavio određenu potrebu i pravo djeteta. Najzaigraniji i najposebniji 1. a učiteljice Anite Kobelščak izvrsno se snašao u predstavljanju IGRE; učenici 2. a učiteljica Martine Drempetić i Lee Munđer kojima školski dan ipak najdulje traje predstavili su ZAJEDNIŠTVO; od ove godine povećani radoznali 2. b učiteljice Dubravke Orešić Dreven i Lee Španiček iskazao je potrebu za SIGURNOŠĆU; predivan i topao 3. a učiteljice Davorke Maček iskazao se u izražavanju LJUBAVI; napredan i kreativan 4. a učiteljice Monike Barić kreirao je TOPLINU; 4. b razred učiteljice Mirne Domitrek Avirović iz kojeg u svakom trenutku izvire radost učenja i prijateljstva iskazao se u iskazivanju VESELJA. Likovni uratci izloženi su u školskom hodniku i zajedno promoviraju sve ono što škola nastoji svakodnevno pružati svojim učenicima. Sve to trebalo bi biti omogućeno i u roditeljskom domu.

Dodatno, četvrtaši su Dječji tjedan iskoristili za gledanje filmova s Kiki festivala.

 [više]

Virtualni književni susret za šestaše

Autor: Blanka Doko, 16. 10. 2020. 11:12

U aktualnim okolnostima nismo mogli imati bolje otvorenje Mjeseca hrvatske knjige. U četvrtak, 15. listopada, točno u 13 sati iz najstarije književne udruge i sjedišta hrvatskih intelektualaca javilo nam se dvoje velikih suvremenih književnika – voditelj Malih tribina u Društvu hrvatskih književnika Hrvoje Kovačević i višestruko nagrađivana književnica za djecu i odrasle Melita Rundek. Škola je nabavila dodatnu opremu potrebnu za organizaciju virtualnog književnog susreta kako bi učenicima 6. a i 6. b razreda bio omogućen kulturni događaj u sigurnom okruženju. Melita Rundek trudila se biti interesantna u predstavljanju svoga rada i stvaranja u čemu je i uspjela. Objasnila je da su književne nagrade dokaz kvalitete autora i djela. Šestašima je poručila da imaju pravo na odabir knjiga koje su im zabavne te da nikad ne odustaju od čitanja.

I ove godine planiramo aktivnosti povodom Mjeseca hrvatske knjige. Početak nam je uvijek posebno značajan pa su tako uz školsku knjižničarku Blanku Doko susretu nazočili ravnateljica Brigitte Gmaz, učiteljice Hrvatskog jezika Danijela Miklec i Romina Gorički Mihaljinec te pedagog Goran Jenić.

 [više]

TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA

Autor: Brigitte Gmaz, 13. 10. 2020. 13:47

 

Doručak je za školarce najvažniji obrok u danu, a škole su mjesto gdje se svaki dan poslužuju tisuće doručaka. To je razlog za slavlje! Zato će od 2020. godine svakog listopada, uoči Svjetskog dana hrane, Hrvatska slaviti nacionalni Tjedan školskog doručka.

Ove godine Tjedan školskog doručka proslavili smi i mi u našoj školi od 12. do 16. listopada. Tjedan školskog doručka pokrenut je kako bi se podigla svjesnost o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete. Tijekom tog tjedna škole će moći prezentirati svoje programe doručaka putem uzbudljivih natječaja i promotivnih aktivnosti.

Više informacija na sljedećoj poveznici. https://zivjetizdravo.eu/2020/09/22/proslavimo-tjedan-skolskog-dorucka-zajedno/Više informacija na sljedećoj poveznici. https://zivjetizdravo.eu/2020/09/22/proslavimo-tjedan-skolskog-dorucka-zajedno/

U spomenuti projekt uključile su se učiteljice Monika Barić, Martina Drempetić i Lea Munđer sa učenicima 4.a i 2a. razreda.

Više o projektu pod opširnije kao i u fotogaleriji

 

 

 [više]

Svjetski dan životinja u razrednoj nastavi

Autor: Blanka Doko, 13. 10. 2020. 11:11

Hrabar kao lav. Lukav kao lisica. Veseo kao ptica. Marljiv kao pčela. Svatko od nas volio bi da ga krase ove osobine. A njima se mogu pohvaliti naše najdraže životinje. S obzirom na to da se Svjetski dan životinja ove godine smjestio u nedjelju, 4.listopada, učenici naše škole obilježili su ga proteklog tjedna. Marljivo su pisali poruke o zaštiti životinja i slikali omiljene životinje tijekom Dječjeg tjedna. Veselili su se što mogu izreći što znaju o životinjama i to pretočiti u poruke odraslima. Svjesni su da je odnos čovjeka prema životinjama važan za opstanak životinja, ali i samih ljudi. Budite hrabri, mudri, veseli i marljivi poput naših učenika.

Likovne radove učenika razredne nastave možete pogledati u Fotogaleriji.

Tekst: Dubravka Orešić Dreven

 [više]

Podržimo toplički Foto natječaj "Zagorje, razlistaj se!"

Autor: Blanka Doko, 8. 10. 2020. 12:34

Općinska knjižnica Stubičke Toplice pokreće u sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2020. Foto natječaj za djecu „Zagorje, razlistaj se!“. Ideja je potaknuti djecu na promišljanje o knjigama i ljubavi prema Hrvatskom zagorju te širiti kreativno izražavanje. Sve o pravilima natječaja možete pročitati u nastavku. Ne propustite i ovu sjajnu priliku u Mjesecu knjige!

 [više]

Zabavi se u kvizu, doznaj nešto novo o čudesnom planetu Z. i osvoji nagrade

Autor: Blanka Doko, 8. 10. 2020. 12:14

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige učenici predmetne nastave sudjeluju u Nacionalnom online kvizu “Istraživači planeta Z.” u organizaciji Knjižnica grada Zagreba. Ove godine kviz nije o knjigama već o internetskim izvorima o Zemlji. Klikom na poveznicu ulazite u svijet informacija, zabave i znanja. Niže su objašnjena pravila i rokovi te navedene primamljive nagrade koje će osvojiti najspretniji i najsretniji učenici-istraživači. Ne propustite ovu sjajnu priliku u Mjesecu knjige!

Poveznica za pristupanje kvizu: https://www.mhk.hr/kviz/

 [više]

ZAŠTITNE MASKE I DEZINFICIJENSI LJEKARNI ŠVALJEK

Autor: Brigitte Gmaz, 8. 10. 2020. 10:42

U ovim izazovnim vremenima briga za zdravlje i prevencija širenja pandemije nam je svima izuzetno važna te se zahvaljujemo Ljekarnama Švaljek na vrijednoj donaciji zaštitnih maskica i dezinficijensa.
 

 [više]

Listopadne radosti u 2. a

Autor: Blanka Doko, 7. 10. 2020. 19:27

2.a razred s učiteljicama Martinom Drempetić i Leom Munđer svakodnevno obilježava svjetske i međunarodne dane raznim vođenim aktivnostima. Prije doručka razgovaraju o značaju dana koji slijedi (Međunarodni dan nenasilja, Dan zaštite životinja, Dan starijih osoba, Dječji tjedan), iznose probleme, svoja iskustva i nude rješenja. Tijekom dana izražavaju se kroz likovne, dramske, literarne i druge oblike, a na otvorenom uživaju u igri. 

U nastavku možete pročitati detalje aktivnosti cjelodnevne nastave u prvom tjednu listopada, a u fotogaleriji pregledati trenutke koje su učiteljice zabilježile fotoaparatom.

 [više]

SURADNJA S REGIONALNIM CENTROM KOMPETENTNOSTI I SŠ BEDEKOVČINA

Autor: Brigitte Gmaz, 7. 10. 2020. 10:19

Srednja škola Arboretum Opeka imenovana je 2018. Regionalnim centrom kompetentnosti (RCK) u poljoprivredi, a u srpnju 2020. godine započela je provedba projekta Uspostave regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi "Arboretum Opeka".
Dio projektnih aktivnosti će se realizirati i u našoj školi, a provodit će ih djelatnici Poljoprivrednog učilišta Srednje škole Bedekovčina.

S tom svrhom je održan i zajednički sastanak uprave naše škole i predstavnika Srednje škole Bedekovčina (sastanak je inicirala prof. Mirjana Hudi Vlahek), te je, za početak, dogovorena organizacija radionica za učenike i roditelje učenika sedmih i osmih razreda.
Predložena je i tema: "Uređenje cvjetne gredice".

 

 [više]

Policajac u 1. a

Autor: Blanka Doko, 6. 10. 2020. 09:48

Radi sigurnosti u prometu svojih najmlađih učenika škola tradicionalno početkom školske godine organizira dolazak prometnih policajaca u školu. Tako je u ponedjeljak, 5. listopada, 1. a razred učiteljice Anite Kobelščak posjetio prometni policajac Danijel Gredičak iz PP Donja Stubica. Sa svojim su gostom na školskom igralištu otvoreno razgovarali o dosadašnjim iskustvima u prometu te upijali nova znanja o prometnoj kulturi iz prve ruke. Uočili su ispravna postupanja u prometu, ali i ono u čemu moramo biti redoviti - vezanje sigurnosnim pojasom u automobilu i nošenje kacige na biciklu i koturaljkama. Kasnije su u učionici s učiteljicom i asistenticom u nastavi Monikom Čulig promišljali o povezanosti zdravlja i sigurnosti te poštivanja prometnih pravila. Obećali su da će biti pažljivi i oprezni, kretati se nogostupom te cestu uvijek prelaziti „pješačkim prolazom“.

 [više]

Okrugli stol Državne smotre LiDraNo

Autor: Blanka Doko, 5. 10. 2020. 12:07

Zadnji dan rujna održan je virtualni Okrugli stol Državne smotre LiDraNo. Zbog epidemiološke situacije sudionici su, umjesto u sunčanom Šibeniku, bili u „sobama“ Adobe Connecta. 

Tom su događaju prisustvovale učenica Nikolina Gmaz i njena mentorica Blanka Doko u kategoriji samostalnih novinarskih radova. U konkurenciji od 85 novinarskih tekstova osnovnoškolskih Lidranovaca tekst „Dobrodošli u toplički avion za proslave!“ odabran je među 15 najboljih. Vrlo smo ponosni na državni plasman.

Svi su se sudionici uspjeli prijaviti uz manje tehničke poteškoće koje su brzo riješene. Članovi povjerenstva su iznijeli kratke osvrte s puno korisnih savjeta i zanimljivih primjera iz osobnog života i novinarske karijere.

Unatoč posebnim okolnostima, bilo je to vrlo korisno i zabavno iskustvo!

Tekst: Nikolina Gmaz, članica izvannastavne skupine Novinari

 [više]

Svjetski dan učitelja

Autor: Blanka Doko, 5. 10. 2020. 11:33

Kao čestitku našim učiteljima povodom Svjetskog dana učitelja ravnateljica Brigitte Gmaz prenijela je riječi velikog humanista i prosvjetitelja Erazma Roterdamskog: „Najveća nada svake zemlje leži u primjernu školovanju mladosti.“ Uslijedile su čestitke i među nama je zavladao osjećaj ponosa i svjesnosti. Iz pera školske Novinarke u nastavku možete pročitati kako se postaje učitelj i zašto su učitelji tako važni. Fotografija djelatnika snimljena je na 10. Dan škole 2019. godine.

 [više]

IZLOŽBA LIK 2020.

Autor: Brigitte Gmaz, 1. 10. 2020. 13:12

U prilogu  se nalazi link na kojem možete pogledati virtualnu prezentaciju radova odabranih za županijsku izložbu koja zbog stupanja epidemioloških mjera na snagu nije održana u planiranom terminu.

Link na kojem možete pogledati izložbu:

http://www.os-oroslavje.skole.hr/arhiva/2019_20/pdf19_20/lik2020.pdf

 [više]

Pozdrav jeseni u 1. a

Autor: Blanka Doko, 25. 9. 2020. 10:06

U srijedu, 23. rujna, naši su prvašići obilježili prvi dan jeseni. Naime, izradili su krune i ukrasili ih suhim lišćem i plodovima. Tako ukrašenim krunama ušli su u školu i sve je zamirisalo na jesen. Da bi ugođaj bio potpun tijekom nastave javila se i jesen kucajući sitnim kapljicama kiše na prozore naše učionice. Na trenutak smo prekinuli nastavne aktivnosti, otvorili baš sve prozore i pozdravili jesen.

Tekst i fotografija: Anita Kobelščak, učiteljica 1. a

 [više]

Dan u Cjelodnevnoj nastavi 2. a

Autor: Blanka Doko, 24. 9. 2020. 11:45

Moramo se složiti da je trenutno najpopularniji razred u našoj školi 2. a – mnogi hrvatski mediji popratili su početak rada prvog Programa cjelodnevne nastave u Hrvatskom zagorju po uzoru na tek nekoliko škola u Hrvatskoj i mnoge škole u Europi. Učiteljice Martina Drempetić i Lea Munđer suvremenim strategijama provode nastavu i organiziraju slobodno vrijeme razvijajući u učenicima različite vještine. U slobodnom i poticajnom ozračju izrazito je jaka odgojna komponenta. Posjetili smo ih početkom tjedna te u nastavku prenosimo dojmove.

 [više]

„Setim se“ na 51. Zboru malih pjesnika u Zlataru

Autor: Blanka Doko, 22. 9. 2020. 08:59

U subotu, 19. rujna, učenica 8. a Natalija Kucelj predstavljala je našu školu na 51. Zboru malih pjesnika u Zlataru. Nitko nije ostao ravnodušan dirljivom recitacijom pjesme „Setim se“ koju je talentirana i marljiva Natalija napisala uz pomoć svoje mentorice Romine Gorički Mihaljinec. Od srca čestitamo! U nastavku možete pročitati pjesmu „Setim se“.

 

 [više]

Sudjelovanje u Tjednu kajkavske kulture

Autor: Blanka Doko, 10. 9. 2020. 12:21

U nedjelju, 6. rujna, nazočili smo otvorenju Izložbe dječjih likovnih radova ispred Festivalske dvorane u Krapini u sklopu 55. Festivala kajkavskih popevki i Tjedna kajkavske kulture. Učiteljica Likovne kulture Mia Papeš vješto je odabrala nekoliko likovnih uradaka naših učenika nastalih tijekom nastave na daljinu i uključila ih u ovu hvalevrijednu tradicionalnu manifestaciju. Učenicima 8. a Ani Ljubić Repar, Emi Herak, Nikoli Mučnjaku, Luki Vuksanu i Ivi Žlabur (prošlogodišnji 8. razred) od srca čestitamo! Svojom marljivošću i talentiranošću pokazali su kako se izvrsni rezultati postižu usprkos i tijekom izazovnih vremena.

Izložba se može razgledati u Galeriji grada Krapine do 25. rujna.  

 [više]

Poziv na državnu Smotru LiDraNo/Pozivnica za Novinare

Autor: Blanka Doko, 9. 9. 2020. 13:36

Stigla je dobra vijest iz Agencije za odgoj i obrazovanje! Članovi prosudbenih povjerenstava državne Smotre LiDraNo odabrali su radove učenika koji bi bili pozvani na državnu Smotru literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2020 u Šibenik. U sadašnjim uvjetima održat će se okrugli stolovi u online okruženju. Na popisu najboljih novinarskih radova svoje je mjesto pronašao prošlogodišnji novinarski rad „Dobrodošli u toplički avion za proslave!“ naše osmašice Nikoline Gmaz. Nikolina ga je napisala na izvannastavnoj skupini Novinari uz pomoć svoje mentorice Blanke Doko. Velike čestitke talentiranoj i marljivoj Nikolini koja prenosi ime naše škole diljem zemlje! Rad možete pročitati u 7. digitalnom izdanju školskog lista Maksić.

Ovo je ujedno najbolja moguća POZIVNICA učenicima od 5. do 8. razreda (znatiželjnim, kreativnim, marljivim) za pridruživanje izvannastavnoj skupini NOVINARI koja će u početku biti organizirana u virtualnoj učionici. Čeka nas rad na školskoj mrežnoj stranici i digitalni list Maksić. Radujemo se vašem društvu!

 [više]

Dobrodošla generacijo 2020./2021.

Autor: Blanka Doko, 9. 9. 2020. 11:03

Nepovoljna zdravstvena, epidemiološka i gospodarska situacija, svakodnevna prilagodba na neudobne maske, nagađanja o odvijanju nastave u školi – sve to nestalo je poput magle kad su u ponedjeljak, 7. rujna, u školu zakoračila 23 hrabra srca i pridružila se svojoj učiteljici Aniti Kobelščak. Učenici 1. a razreda sa svojim su jednako uzbuđenim i ponosnim roditeljima pokazali da u trenutku u kojem započinju svoj školski odgojno-obrazovni put baš ništa drugo nije bitno. Simboličnim školskim darovima učiteljica je svojim novim učenicima prvi dan pokazala kako je većinu vremena u školi ipak jako jako lijepo i ugodno. Prvašiće su srdačno pozdravili ravnateljica Brigitte Gmaz i općinski načelnik Josip Beljak, asistentica u nastavi Monika Čulig i stručna služba škole. Uz opremanje radnim materijalima Općina Stubičke Toplice učenicima je darovala slikovnicu „Kako je spašen mali Mate“ spisateljice Branke Primorac. Nekoliko primjeraka dobili smo i za školsku knjižnicu. Radosni smo radi velike generacije koja će tijekom osam godina školu obogaćivati različitošću, novim znanjima i djelima.

 [više]

Informiranje javnosti o programu Cjelodnevne nastave

Autor: Blanka Doko, 8. 9. 2020. 13:40

U utorak, 8. rujna, posjetili su nas predstavnici hrvatskih medija kako bi javnost informirali o otvaranju Cjelodnevne nastave u našoj školi, prvog takvog programa u Hrvatskom zagorju i šire. Ravnateljica Brigitte Gmaz i načelnik Josip Beljak spremno su odgovarali na mnogobrojna pitanja o realizaciji odgojno-obrazovnog programa za 21. stoljeće. Reportažu iz naše škole možete u cijelosti popratiti OVDJE te se informirati o svim detaljima i različitostima Cjelodnevne nastave.

Televizijski prilog:

https://magazin.hrt.hr/653156/cjelodnevna-nastava-u-stubickim-toplicama-odusevila-ucenike

Radijska emisija: 

http://www.radio-stubica.hr/nov.php?i=12967&PHPSESSID=50di1jjg7rtbkdqqo8tlfqd5j4

Nakon nekoliko tjedana prilagodbe posjetit ćemo naših 13-ero učenika 2. b u Cjelodnevnoj nastavi te njihove učiteljice Martinu Drempetić i Leu Munđer. Iz prve ruke saznat ćemo kako izgleda jedan njihov dan, što im se najviše sviđa i što bi voljeli da je drugačije. Ne propustite! 

 [više]

Donacija uređaja M-Care

Autor: Blanka Doko, 4. 9. 2020. 12:56

Ususret početku nastave u petak, 4. rujna, školu je obišao općinski načelnik Josip Beljak kojega je srdačno dočekala ravnateljica Brigitte Gmaz. Još jedanput uvjerio se u kvalitetne pripremne radnje koje provodimo kako bismo od ponedjeljka startali pametno i sigurno. I nije došao sam i praznih ruku. S načelnikom u društvu bili su predstavnici tvrtke Metalis d.o.o. iz Donje Stubice koja je za potrebe škole i vrtića Općini Stubičke Toplice donirala uređaj M-Care. Riječ je o uređaju koji omogućuje beskontaknu dezinfekciju uz istovremeno mjerenje temperature tijela preko zapešća. M-Care postavili smo na glavni ulaz u školu kako bi odrasli posjetitelji brzo i jednostavno provjerili tjelesnu temperaturu i dezinficirali ruke. Hvala Općini i donatorima!

 [više]

Objavljeni Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19

Autor: Goran Jenić, 31. 8. 2020. 08:10

Poštovani roditelji i učenici, 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje nelektoriranu inačicu dokumenta Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021.  u kojemu se predlažu modeli i nude preporuke za odgojno-obrazovni rad i izvođenje nastave u vrtićima i školama.

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19

Dokument se nadovezuje na mjere koje je predložila Radna skupina imenovana 7. kolovoza 2020. a koje su razrađene u dokumentu HZJZ-a Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. od 24. kolovoza 2020.

 

 [više]

Obavijest roditeljima učenika OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice Vijest ima dokument u privitku

Autor: Goran Jenić, 27. 8. 2020. 13:03

Poštovani roditelji, dragi učenici!

MZO-a predstavilo je UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 VEZANO ZA RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021. (nalaze se u privitku vijesti). Na temelju navedenih Uputa, te u skladu s materijalno-tehničkim i prostornim uvjetima OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice, kao i nakon najavljenih dodatnih konzultacija s MZO i osnivačem (Općina St. Toplice) tijekom narednih nekoliko dana, izraditi će se Provedbeni plan organizacije i održavanja nastave u OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice za 2020./2021. nastavnu godinu. Sastavni dio Provedbenog plana bit će Protokoli za učenike (RN i PN), roditelje i djelatnike s jasno definiranim uputama o postupanju tijekom boravka u školi, a s kojima će navedeni biti upoznati u najkraćem roku od njihova donošenja.

Unaprijed Vam se zahvaljujem na razumijevanju

                                                                                                                          Ravnateljica:

                                                                                                                BrigitteGmaz, mag.prim.educ

 [više]

Poruka školske psihologinje roditeljima u vezi aktualnih događanja epidemije i potresa Vijest ima dokument u privitku

Autor: Goran Jenić, 24. 3. 2020. 12:50

Dragi roditelji!

    Svjedočimo teškim vremenima koja nas tjeraju na prilagodbu našeg svakodnevnog ponašanja, ali i na ulaganje značajnih mentalnih i emocionalnih napora kako bismo se uspješno nosili s nastalom situacijom. Već neko vrijeme taj neprijatelj nejasnog lica – svima već dobro poznati, a slabo istraženi korona virus (COVID-19) – promijenio je životne navike djece i roditelja. Povrh toga, nemili događaj potresa s epicentrom nedaleko od našeg kraja poljuljao je naše domove, ali i naše osjećaje.

    Ponekad roditelji imaju stav da je dijete predškolske dobi premalo da s njim razgovaraju o poteškoćama kojem svjedoči „jer ionako ništa ne razumije“ ili jer ga žele zaštititi. S druge strane, često ne razgovaraju ni s adolescentom jer smatraju da je ionako dovoljno informiran. Međutim, važno je imati na umu da su roditelji primarne osobe u djetetovom životu koje mogu značajno utjecati na to kako se ono postavlja prema nastaloj situaciji i s njome nosi.

 [više]

Javni poziv za prijavu prijedloga za Participativni dječji proračun za 2020. godinu

Autor: Goran Jenić, 16. 10. 2019. 12:22

Na ovom linku možete naći Javni poziv za prijavu prijedloga za Participativni dječji proračun za 2020. godinu. 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 UDŽBENICI 2020./2021.
Školski list ''MAKSIĆ''

Tražilica
 
PODRŠKA UČENICIMA

 

Obavještavamo učenike i roditelje da se  javljaju pedagogu isključivo putem maila 

osvbosnar.pedagog@gmail.com 

ukoliko ćete imati kakvih poteškoća sa korištenjem tableta ili virtulanih učionica. 

VIRTUALNI RAZREDI

Za sve poteškoće možete se obratiti pedagogu na: osvbosnar.pedagog@gmail.com

SMJERNICE MZO-a
Preventivno o koroni

Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

e-Dnevnik

    

Vremenik
UPISI U SREDNJE ŠKOLE

Natjecanja

 

Upis u srednju!
Internet vozačka dozvola
Klikom na on-line katalog naše knjižnice dobivate uvid u dostupnost željenog naslova!
Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola Stubičke Toplice / , Stubičke Toplice / os-stubicke-toplice.skole.hr / ured@os-stubicke-toplice.skole.hr
preskoči na navigaciju