Danska, Francuska, Grčka, Meksiko, Slovenija – u Stubičkim Toplicama

by | lis 17, 2025 | Naslovnica

Radosno najavljujemo Tjedan školskog doručka u 1. a, 1. b, 3. a i 4. a razredu, ove godine s temom „Okusi koji nas spajaju – doručkom oko svijeta“. Škola i ove godine podupire nacionalni projekt koji našim učenicima donosi prosperitet.

Kao uvod u ljepotu i raznolikost svjetskih kuhinja u ponedjeljak će nas posjetiti poznata gastro blogerica Janjolinka (Janja Benić) koja će s učenicima pripremiti shakshuku i onigiri. Jedva čekamo!

Jelovnik kroz tjedan:

PONEDJELJAK: Danska – kuhano jaje, krem sir, kruh sa sjemenkama, čaj.

UTORAK: Franscuska – kroasan (marmelada i maslac), voće (borovnice), kakao.

SRIJEDA: Grčka – grčki jogurt, med, kruh sa sjemenkama, grožđice, bademi, orasi.

ČETVRTAK: Meksiko – tortilja s piletinom i povrćem (mrkva, zelena salata, kukuruz, grah).

PETAK: Slovenija – štrukle, sir, šunka, mlijeko.

Dakle, u tjednu od 20. do 24. listopada istražujemo, kušamo, razgovaramo i slavimo – doručak! Najvažniji obrok u danu za školarce vodi nas u pustolovinu po svijetu (i natrag u školsku kuhinju). Svaki dan donosi novu temu, izazove i priliku da naučimo nešto ukusno i korisno. Pripremite tanjure, maštu i osmijeh – počinje još jedan Tjedan školskog doručka!

Skip to content